25 april - 17 mei 2009: Friendly Fire, Courtesy Rotterdam

‘Friendly Fire, courtesy Rotterdam’ toont het werk van 8 onafhankelijk werkende Rotterdamse kunstenaars. Het is een gezamelijke tentoonstelling die is ontstaan uit de behoefte om een bijzondere presentatie te realiseren. Het gebouw dient als uitgangspunt en drager van het “in situ” werk.

De titel van de tentoonstelling verwijst naar de autonome positie die een kunstenaar binnen een samenwerking kan innemen. De combinatie van kunstenaars is op onderlinge uitnodiging ontstaan.

‘Friendly Fire, courtesy Rotterdam’ gaat over het innemen van ruimte als territorium met het behouden van de dialoog. Over de behoefte de context van het eigen initiatief te onderzoeken wat bij voorkeur andere installaties oplevert dan de oeuvre’s doen verwachten.

De mentaliteit van de ondernemende kunstenaar naast het élan van het kunstenaars initiatief uit de 90-er jaren zijn terug te vinden in deze interessante tentoonstelling.

Deelnemende kunstenaars zijn :
Manon Bovenkerk, Lisa Couwenbergh, Lizan Freijsen, Eric Jan van de Geer, Hans van der Ham, Lidy Jacobs, Olphaert den Otter en Simon Schrikker

Opening Zaterdag 25 april 16.00 – 20.00 uur

Zondag 3 mei 15.00 uur concert van mannenkwartet 'La Notte' uit Amsterdam.

Zondag 10 mei 15.00 uur Gesprek met de kunstenaars en Anne Berk (kunstrecensent financieel dagblad).

Zondag 17 mei 16.00 uur – 19.00 uur Afsluitende borrel met muziek van Jeroen Kuster.
WDW63/voormalig fotomuseum
Witte de Withstraat 63
Rotterdam