1 maart 2008: Rotterdamse Museumnacht, De Andere HandIn de tentoonstelling "De Andere Hand" is autonoom werk te zien van (freelance-) medewerkers van het Nederlands Fotomuseum.

Zij grepen de Rotterdamse Museumnacht en de leegstand van het voormalig museumgebouw aan de Witte de Withstraat aan om een tentoonstelling in te richten met hun werk dat uiteenloopt van fotografie en schilderijen tot installaties en sieraden.

De tentoonstelling opent op zaterdag 1 maart tijdens de Museumnacht en is tussen 20.00u en 02.00u te bezoeken. Live muziek wordt u gebracht door Miss Lucy en Stringstrien als de Perennial Favourites (blues, jazz, bluegrass). Voor de gelegenheid kozen zij een kleine selectie uit hun favoriete nummers.

De tentoonstelling is ook te bezoeken op 2, 7, 8 en 9 maart tussen 12.00u en 17.00u.

Op 9 maart is er een feestelijke afsluiting.

Deelnemende kunstenaars:

Annette Behrens, Annika Hauke, Anouk Gielen, Arnold Schalks, Bert Sissingh, Rop de Graaf, Erik Schilt, Femke van Heugten, Hans Bol, Henriëtte Verdonk, Herman Maes, Hester Blankestijn, Jan Adriaans, Jan Neggers, Jos van der Meulen, Job Janssen, Lilianne Eijkelenkamp, Lotte ten Voorde, Hans Verschoor, Mary Moore, Mia van der Burg, Nicolette Dons, Peter van den Baar, Pim van Halem, Ron Nout, Ronald Vles, Sigmund de Jong, Sjef van Duin, Stefan Gross en Stefanie de Vries.

Rotterdamse Museumnacht 2008, programmanummer 27
Nederlands Fotomuseum

fotoverslag van "De Andere Hand":Muziek tijdens de Rotterdamse Museumnacht: Perennial Favourites olv. Lotte Ten Voordezie hier een fotocompilatie van Erik Schilt, fotograaf en rondleider bij het Nederlands Fotomuseum.

Doe De Andere Hand video-tour hier (8 min.)