december 2007: tentoonstelling inzendingen prijsvraag 'Burgemeester Zoekt Woning'

Burgemeester Op Stelten, een ontwerp van Zeger van der Voet en Philip Luehl uit Delft, heeft op 30 november de prijsvraag Burgemeester zoekt woning gewonnen. De jury koos het ontwerp uit 54 inzendingen. De tweede prijs ging naar Processor van MONOLAB Architects uit Rotterdam, Utopie van Jaap Tromp uit Aalsmeer kreeg een eervolle vermelding. De prijsuitreiking werd verricht door burgemeester Ivo Opstelten, tevens verklaarde hij de tentoonstelling voor geopend.

De opgave

De opgave betreft een ambtswoning voor de burgemeester van Rotterdam op een zelf te kiezen locatie. Duurzaam bouwen en integraal ontwerpen maken deel uit van de opgave.Tentoonstelling

De tentoonstelling is te bezichtigen in het voormalig Fotomuseum, Witte de Withstraat 63 te Rotterdam, en geopend van woensdag tot en met zondag van 30 november tot en met 30 december, van 13.00 uur tot 17.00 uur.
Vormgever van de tentoonstelling is Joris Hekkenberg van Hekkenberg Architects.

De prijsvraag BURGEMEESTER ZOEKT WONING vindt plaats in het kader van Rotterdam 2007 City of Architecture en is een initiatief van BNA Kring Rijnmond.

bron tekst & meer info: BNA