vrijdag 22 februari 2008: Baila Louca + Circle of Sole Afterparty

Improvisatiedans in Baila Louca

Rotterdam – De foto's in het voormalig Fotomuseum hebben plaats gemaakt voor improvisatiebewegingen. Met de dansvoorstelling Baila Louca kun je er op vrijdag 22 februari en 25 april genieten van improvisatiedans. En mochten je voeten gaan kriebelen van al dat gedans, kun je na de voorstelling zelf de dansvloer onveilig maken.

Vers koeienvlees aan de wand, een vrouwelijke opblaaspop, veel dansers, improvisatie en krachtige muziek zijn de ingrediënten van de Baila Louca voorstelling. De precieze reden van het koeienvlees is nog niet bekend,dat zal je met je eigen koeienogen moeten bekijken. Deze vleesakte is gekoppeld aan de vraag What did you do when you couldn’t save the world? Samen met Elisabetta Consonni en Giulla Franchescini beantwoordt danser en choreograaf Rita Vilhena via dans deze vraag.

Na de vleesakte wordt het podium gevuld met de improvisatiedans van Rita Vilhena, Martha Lobato en Matej Kezmar. Deze dansers improviseren op de gespeelde muzieknoten van de gitaar bespeeld door Lucas Acuna, Concalo Almeida speelt op de bas en de drums zijn in de handen van Marcos Baggiani.

Als het improvisatieoptreden van de dansers voorbij is, worden geen felle lichten aangedaan om je te vertellen dat het voorbij is. Nee, want het Fotomuseum wordt direct veranderd in een discotheek. Door de swingende beats van dj's Innavision, Mind Eye, BoogieBwoy en Da Circle of Sole ga je heupwiegen, buikdansen, voetstampen en/of gabberen. Wat jij wil, zolang jij het maar naar je zin hebt.

Baila Louca legt zijn vinger op het experimenteren en richt zich op de vinding van improvisatiedans. Ze zijn op zoek naar nieuwe ontdekkingen. Waarschijnlijk zullen ze meer vragen dan antwoorden vinden. Door deze Baila Louca avonden op vrijdag 22 februari en 25 april zullen ze de zoektocht op de lopende band zetten.

Baila Louca

Da Circle of Sole

Phun Photography by Patisfaction

bron tekst: mijnnl