12, 13, 14 september 2008: De Wereld van Witte de With, kunstenfestivalNog een paar dagen te gaan en hét Rotterdamse kunstenfestival barst weer los. Treed binnen in De Wereld van Witte de With en laat je verrassen door de mix van theater, dans, literatuur, muziek, debat, mode en vooral beeldende kunst. Het Witte de Withkwartier en het Museumpark huisvesten zo veel kunstcentra, culturele organisaties en initiatieven dat ze met gemak een driedaags festival vullen. Met bijzondere projecten binnen hun muren, maar vooral ook met kunst, performances en optredens op straat. Het festival is grotendeels gratis toegankelijk.

De Wereld van Witte de WithKijkdagen kunstveiling De Aankoop
Tijdens het festival organiseert Galerie De Aanschouw/80b weer een veiling van werken uit eigen collectie van kunstenaars die een presentatie hebben gedaan in Galerie De Aanschouw.

De kijkdagen voor kunstveiling De Aankoop vinden plaats vanaf vrijdagmiddag 12 september ruim voor aanvang van het festival. Sluit kijkdagen zondag 15:00.

De veiling vindt in lijn met het karakter van Galerie De Aanschouw/80b plaats op straat.

Lokatie, datum en tijd veiling: zondagmiddag 16:00, pal naast Café de Schouw, Witte de Withstraat 80.

Veilingmeester: de heer Ruut Ramseier.
Notaris: de heer Peter Bulthuis.
Veilinghuis CiBura, Rotterdam.

De tijden van de kijkdagen lopen in pas met de festivaltijden, let op: zondag 14 september tot 15:00.

zie het fotoverslag van kunstveiling de Aankoop 2007.Hysteria SiberianaWat doe je als je je niet meer thuis voelt in je eigen leven? In Hysteria Siberiana volg je een Rotterdammer, veertig jaar en kleinzoon van een havenbaron. Deze man is wanhopig op zoek naar zijn ware identiteit. En dat in een stad met zoveel verschillende gezichten. Is hij zelf veranderd of is het de stad? Op zoek naar geluk overweegt hij iets radicaals: emigreren, scheiden of... een facelift. Maar is dit werkelijk de oplossing? (€3)

speellijst:

vrijdag 12 september 19.00/20.30/22.00
zaterdag 13 september 15.00/16.30/20.00/22.00
zondag 14 september 14.30/16.00/17.30

Idee & concept: Jeroen Rienks en Anna Rottier
Regie en toneelbeeld: Feico Sobel
Tekst: Anna Rottier
Spel: Jung Sun den Hollander en Jeroen Rienks
Grafisch ontwerp: HUFF&REUTER
Foto flyer: Joost Maaskant
Productieleiding: De Wereld van Witte de With
Artistieke en zakelijke leiding: Anna Rottier

Dame Jeanne


Ontgroening - Beelden van Enith

Enith Stenhuys is zoals ze dat zelf zegt 'een échte mensenfotograaf'. De kwellingen die 'groene' studenten moeten doorlopen om uiteindelijk ergens lid te mogen worden intrigeerden haar. Enith besloot de grimmige sfeer ervan in beeld te brengen en zo een blik te werpen in een wereld die door sommige, veelal bezorgde ouders, ook wel met Abu Ghraib in Irak wordt vergeleken.


Beelden van Enith
Geen opmerkingen: