7, 8, 9 september 2007

De Wereld Van Witte De With

Zondag 9 september om 18.00 uur werd de zevende editie van het festival De Wereld van Witte de With succesvol afgesloten met de jaarlijkse kunstveiling van Galerie de Aanschouw. Het festival werd druk bezocht.

Naar schatting waren er 25.000 bezoekers. De tentoonstellingen hadden een aanhoudende stroom publiek zowel ’s middags als ’s avonds. Bijna alle theater- en dansvoorstellingen raakten uitverkocht en op straat was het tot in de kleine uurtjes gezellig druk.

Ook nu weer kon je kijken naar en genieten van beeldende kunst, theater, fotografie, film, muziek, literatuur, dans, mode, debat en performances. Het festival is een podium voor kunstinstellingen, city-dressers, galeries, kunstenaars en mode-initiatieven om hun nieuwe en bestaande publiek op een andere manier kennis te laten maken met hun programmering. Kortom, een unieke interdisciplinaire mix van kunstvormen, lifestyles en subculturen. Het publiek kon zich laten verrassen op het scheids- of juist raakvlak van de verschillende disciplines.

Dit jaar was in samenwerking met de diverse instellingen gekozen voor het thema Helden.

De Wereld van Witte de With is onderdeel van September in Rotterdam 2007, een maand lang kunst en cultuur, toont het rijke culturele aanbod in de stad en opent het Rotterdamse culturele seizoen feestelijk met tentoonstellingen, theaterpremières en evenementen.
bron tekst: De Wereld Van Witte De With

bron fotos: flickr

Geen opmerkingen: